Vår dirigent

Henriette Wie Flaig

Henriette har sin utdanning fra Universitetet i Tromsø, avdeling kunstfag, Norge og Musikkhøgskolen i Trossingen, Tyskland hvor hun avsluttet sin master i 1999. Hun studerte med blant andre Paul Waahlberg, professor Arife Gülshen Tatu og solopiccolist i Stuttgart filharmoni, Peter Reijx. I tillegg har hun studert orkester og hospitert som dirigentstudent hos professor Volker Rhode. Hun har også en videreutdanning i Administrasjon og Ledelse fra Norges Musikkhøgskole. 

Henriette har hele tiden jobbet både som pedagog, fløytist og dirigent ved forskjellige kulturskoler og orkestre i Tyskland, Norge og i senere tid Asia. Hun har vært dirigent, dommer og fløytist flere år på rad på fløytekonkurranser i både Singapore og Vietnam og har jobbet som foredragsholder for det Tyske korpsforbund, Bundesvereinigung Deutscher Musikerverbände e.V. 

Henriette er regelmessig engasjert som dirigent og dommer for Norges Musikkorps forbund i tillegg til å undervise ved Bærum kulturskole. Januar 2023 avsluttet hun et treårig engasjement som koordinator for UngMusikk i delregionen Vest og begynte som dirigent for Drammen Glassverk musikkorps.

Henriette har vært fast medlem av fløytekvintetten 5 på Tvers siden høsten 2011 og kvintetten reiser mye rundt i inn og utland for å jobbe med barn og ungdom der fokus er på kammermusikk og spilleglede på tvers av alder. I tillegg holder kvintetten en rekke konserter og har siden oppstarten fått hele 7 bestillingsverk skrevet til seg.
Søk
Driftes av Styreportalen AS